top of page
Search
  • vulcanprim

Tesla ar putea deschide un magazin fizic în România în 2020

Updated: Sep 26, 2019

Elon Musk a anunțat că Tesla va deschide magazine fizice în Slovacia, Croația, Serbia și "cele mai multe state est-europene" în prima parte a anului 2020, astfel că există mari șanse ca România să fie pe listă.

Clienții români au posibilitatea să comande online Tesla Model 3, Model S sau Model X începând de la sfârșitul lunii august, atunci când producătorul american a deschis oficial comenzile online și pentru piața din România.


În prezent, Tesla nu are niciun fel de prezență fizică în România, însă acest lucru s-ar putea schimba chiar de la începutul anului viitor. CEO-ul Elon Musk a anunțat pe rețeaua de socializare Twitter că Tesla va deschide magazine oficiale Tesla Store și în "cele mai multe state est-europene".

Chiar dacă numele țării noastre nu este menționat explicit, România este cea mai mare țară din regiune și beneficiază deja de posibilitatea plasării comenzilor online, astfel că un Tesla Store este pasul următor de expansiune.

"Sperăm să deschidem în Slovacia, Croația, Serbia și cele mai multe state din Europa de Est în prima parte a anului viitor. În sfârșit îl vom face mândru pe Nikola Tesla prin lansarea mașinilor în țările lui de origine", a scris Musk, cu referire la faptul că celebrul inventator s-a născut în localitatea Smiljan din Imperiul Austriac, care în prezent aparține de Croația.

Chiar dacă producătorul american va lansa un Tesla Store în România, clienții vor plasa în continuare comenzile online, pe site-ul oficial, întrucât magazinele Tesla au doar rolul de a informa persoanele interesate de produsele oferite, fără să ofere servicii directe de vânzare.

Pentru clienții români, ar fi însă mai important ca Tesla să dezvolte puncte de încărcare din rețeaua Supercharger pe teritoriul țării și să ofere un service dedicat. În prezent, cel mai apropiat centru de service de România se află la Graz (Austria), iar planurile actuale vizează doar lansarea unui nou centru de service în Budapesta.8 views0 comments
bottom of page